Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri, uzaya roket gönderdi

Bartın Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Space Camel roket takımı, aylar süren özverili çalışmalarının sonucunda düzenlenen yarışmada başarılı bir roket fırlatışı gerçekleştirerek, Bartın’a büyük bir sevinç ve gurur yaşattı. Zorlu bir süreçten geçen takım, hem teknik becerileri hem de takım ruhuyla yarışmanın en dikkat çeken isimleri arasında yer aldı.

BAŞARIYA GİDEN YOLDA AZMİN ZAFERİ

Space Camel takımı, yarışma sürecine aylar öncesinden büyük bir motivasyonla başladı. Ancak her aşama, büyük bir sorumluluk ve zorluklarla doluydu. Mekanik tasarımdan yazılım geliştirmeye kadar her ayrıntı üzerinde titizlikle çalışan öğrenciler, sayısız deneme ve hata ile karşılaştılar. Uykusuz geceler, uzun çalışma saatleri ve karşılaşılan teknik sorunlar onları durdurmadı; tam tersine, takımın azmini daha da güçlendirdi.

BEKLENEN GÜN GELDİ

Tüm hazırlıkların ardından yarışma günü geldi. 12 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen yarışmada, Aksaray'da bulunan Hisar Atış Merkezi noktasından gökyüzüne fırlatılan roket başarılı bir iniş yaptı.Öğrenciler o an, tüm yorgunlukların ve zorlukların bir anda anlamını yitirdiği, sadece büyük bir mutluluk ve gururun kaldığını söylediler. Takım üyeleri bizlerle duygularını paylaşarak, “Tüm emeğimizin karşılığını almak, bizim için tarifi zor bir sevinç kaynağıydı” diye konuştular. Takım üyeleri, “Her an, her deneme bizi bu güne hazırladı. Başardığımızda yalnızca kendi mutluluğumuzu değil, tüm Bartın Üniversitesi’ni gururlandırmanın sevincini yaşadık,” şeklinde duygularını ifade ettiler.

REKTÖR UZUN’UN DESTEĞİ

Takımın bu başarısında BARÜ Rektörü ve akademisyenlerinin katkısı büyüktü. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yarışma süreci boyunca takımla sık sık bir araya gelerek onların yanlarında oldu. Başarılı roket fırtatılışının ardından konuşan takım üyeleri, Rektör Uzun’a, zor zamanlarda motivasyonlarını yüksek tutmalarına yardımcı olduğu için destekleri nedeniyle kendisine ayrıca teşekkür ettiler."Bu sadece bir başlangıç"

Space Camel takımı, bu başarıyı bir son değil, daha büyük hedeflere atılan bir adım olarak görüyor. Takım üyeleri, “Bu sadece bir başlangıç. Gelecek projelerimizde daha büyük başarılara imza atmak için çalışmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştular.

TAKIMIN İSMİ NEREDEN GELİYOR?

"Space Camel" ismi, hem uzay keşifleri hem de tarihsel bir referans içeriyor. "Space" terimi, uzay çalışmalarını, uzaya insanlık adına gönderilen faydalı yükleri ve uzay madenciliğini çağrıştırırken, "Camel" kelimesi ise tarihi İpek Yolu'na atıfta bulunuyor. İpek Yolu'nda develer, değerli yükleri taşıyan önemli araçlardı. Bu isim, roketin hem modern uzay keşifleri hem de tarihsel taşıma işlevlerini bir araya getirdiğini ifade ediyor.

TAKIMDAKİ ÖĞRENCİLER

Takım Kaptanı Yaren Yerlikaya 
Kaptan Yardımcısı Faruk Oral 
Kaptan Yardımcısı Selim Doğukan Yolcu 
Aviyonik Sistem Ekip Lideri İsmet arslan 
Haberleşme Sorumlusu Taha Şahin 
Aviyonik Sistem Rani Elmutlak 
Mekanik Sistem Ramazan Kaptan 
Mekanik Sistem Ahmet Jumamuradov
Tasarım Sorumlusu Yunus Emre Şan 
Yazılımcı Muhammed Bozan 
Yazılımcı Merve Nur Kızıl 
Sosyal Medya Sorumlusu Emirhan Can